Cum e să citești Harry Potter ca adult?

Processed with VSCO with c1 preset

Fiind copil am tot auzit de seria de cărți Harry Potter care a cucerit cititori din întreaga lume. Au trecut ani și m-am făcut mare, iar eu tot nu am apucat să citesc aceste cărți. Până într-o zi în care, de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, la ai mei 29 de ani, mi-am spus ce ar fi dacă aș reveni în copilărie, cu ajutorul cărților? Am luat mai multe volume din seria „Harry Potter” de J.K. Rowling și „Cronicile din Narnia” de C.S. Lewis. Ambele m-au impresionat prin lumile pe care le deschid, însă astăzi vom vorbi despre „Harry Potter și Piatra Filosofală”, primul volum din serie.

Cartea povestește istoria unui băiat neobișnuit pe nume Harry Potter care trăiește o viață obișnuită la unchiul și mătușa sa până în momentul în care la vârsta de 11 ani primește o invitație la Școala Hogwarts. De ce a primit această invitație? Și ce urmează să învețe la Hogwarts? Cu aceste întrebări te scufunzi în lectură și întorci pagină după pagină până când te atașezi de Harry Potter și prietenii săi Ron și Hermione, de Hagrid și directorul școlii, Dumbledore.

Citind Harry Potter ca adult e precum ai fi copil într-un corp mare. Am râs cu lacrimi la situațiile nostime cu Dudley și Hagrid, am fost emoționat la prima zi de școală a lui Harry și primul său joc de Quidditch. Pentru mine indiciul unui personaj bun e atunci când ai vrea ca acesta să-ți fie prieten, iar prin modestia și energia sa pozitivă Harry Potter mi-a devenit un prieten, literar. 🙂

Un prieten și învățător mi-a devenit directorul școlii Hogwarts, Albus Dumbledore a cărui sfaturi și păreri sunt foarte prețioase, atât pentru Harry și prietenii lui, cât și pentru noi, cititorii de orice vârstă. Dumbledore este precum un unchi înțelept pentru copii, un profesor îndrăgit de toți studenții sau un mentor pentru antreprenori.

Foarte bine a subliniat Daily Telefraph atunci când a scris că seria de cărți Harry Potter are o calitate rar întâlnită: este adorată de părinți și de copii deopotrivă. Sunt multe lucruri din care poate învăța un adult ca, de exemplu, să nu-ți creezi păreri preconcepute față de persoane, să construiești relații puternice de prietenie și să nu te dai bătut nici atunci când pare imposibil să reușești.

Cartea poate fi găsită la librăria online Libris.ro!


CITATE PREFERATE

„Să fii iubit cu o dragoste atât de puternică, chiar dacă cel care te-a iubit nu mai este, te face să fii protejat pentru totdeauna.”

„Nu există bine și rău, există doar putere și cei prea slabi să o obțină.”

„Spune-i Voldemort, Harry. Spune întotdeauna lucrurilor pe nume. Teama de un nume nu face decât să sporească teama de cel ce poartă acel nume.”

„Ce s-a întâmplat în subteran între tine și domnul profesor Quirrell este strict secret, așa că, firește, a aflat toată școala.”


PĂREREA MEA DESPRE ECRANIZARE

Adaptarea cinematografică a volumului „Harry Potter și piatra filosofală” este excepțională! I-am acordat pe IMDB zece din zece pentru păstrarea spiritului cărții și alegerea foarte reușită a actorilor (apropo, una din condițiile autoarei J.K. Rowling în acordul cu Warner Bros. a fost ca toți actorii să fie britanici).

Interesant de știut că autoarea a vândut drepturile de adaptare a primului volum Harry Potter cu 1 milioan de dolari. Filmul a avut un succes uriaș, aducând companiei Warner Bros. vânzări de peste 900 milioane de dolari.

Imagini pentru harry potter and the philosopher's stone gif


INTERVIU CU J.K. ROWLING

Vreau să-ți recomand să o cunoști mai bine pe autoarea seriei de cărți Harry Potter, J.K. Rowling într-un interviu cu prezentatoarea TV, Oprah Winfrey. O discuție de la suflet la suflet în care vei afla multe lucruri incredibile despre creatoarea lumii lui Harry Potter.

***

Sunt curios să citesc în comentarii părerile voastre despre seria de cărți Harry Potter și la ce vârstă le-ați citit! De asemenea, cum credeți că arăta adulții dacă ar citi Harry Potter?

Reclame

Un gând despre “Cum e să citești Harry Potter ca adult?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s